domingo, 11 de julio de 2010

I N D E P E N D E N C I A !!!!!


Un milió i mig de persones clamen per l'autodeterminació en una manifestació històrica

Els manifestants han omplert el passeig de Gràcia i la Gran Via i a la cruïlla entre les dues vies la capçalera s'ha disgregat a causa de la multitud. La capçalera estava formada per una senyera de 250 metres flanquejada pel lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' i al darrere hi anaven el president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach, i els quatre expresidents.

Senyeres i estelades arreu del món per defensar l'Estatut de Catalunya
Els catalans a l'estranger també hi han volgut dir la seva en la jornada reivindicativa d'aquest dissabte i han fet sortir senyeres i estelades arreu del món per defensar l'Estatut. A Londres, mai s'havien vist tantes senyeres davant de l'ambaixada espanyola, mentre que a Nova York unes 500 persones han seguit la manifestació de Barcelona en directe per la televisió.

Concentracions i actes d'adhesió paral·lels s'han produït a ciutats com Los Angeles, Washington, Berlín, Brussel·les, Tolosa, París, Dublín, Mont-real o Buenos Aires. Una mobilització sense precedents de la comunitat catalana a l'exterior que, des de la distància, ha volgut estar present a la multitudinària manifestació de Barcelona.


Texto copiado de cronica.cat